ЛЮБОВТА В НАС

сряда, 5 март 2014 г.


    Всеки път, когато някой от класа има рожден ден или имен ден,  в повечето случаи ние му пожелаваме да е жив и здрав, да има щастие и да стане какъвто поиска,  когато порасне. Какво по – хубаво от това!? Но много рядко пожелаваме на приятеля си да открие любовта, защото на нашата възраст смятаме, че любовта е просто да харесваш някое момче, или момиче.
   Не! Тя не е само това! Всеки човек, дори и да не си признава, чувства мечтае за голямата, за истинската  любов. Ние не можем никого да виним за това. Всеки има нужда от любов, защото без светът е мрачен, а сърцето на човека – пусто.
 И аз, сега докато пиша, чувствам чувствам, че без любовта към семейството, приятелите, учителката ми, не бих била щастлива.
   На празника Свети Валентин изразяваме любовта си по  най- разнообразен начин- хората си подаряват плюшени мечета, цветя, бонбони... Но истинският подарък е  верността  и уважението към любимия човек.
    Без любов светът щеше да е като покрит с черен воал. Тя ни дарява светлината и топлината на слънцето, цветовете на дъгата, сиянието на луната и блясъка на звездите…И затова чувството да обичаш е прекрасно!


Деана Ник Сират

0 коментара:

Публикуване на коментар