ВРАЖДУВАЩИ СЕСТРИ

четвъртък, 6 март 2014 г.



              
   В едно бедно семейство се родили две момиченца. Едното имало сини очи и го наричали „Синеокото море” , а другата имала зелени очи затова й казвали „Зелената кралица.”
  Всъщност, момичето със сините очи се казвало Виолета , а другото Ана. Те много се обичали, но един ден се случило така, че любовта им се превърнала в жестока омраза.
Двете сестри били поканени на кралски бал. Там, заедно с останалите момичета от кралството, трябвало  да се поклонят на принца  и ако той харесал една от тях ял  да се ожени за нея и да я направи кралица.
    Принцът  избрал Виолета, а другата сестра била толкова разочарована и  ядосана, че  накарала леля си, която била магьосница, да прокълне бъдещото им  дете, за да се разболее и умре.
    Когато  се родило детето на принца и Виолета, то било парализирано  завинаги,. Родителите много страдали, защото  не знаели как да развалят магията.
Но, както се случва в приказките, щом има лоши магьосници, се намират и добри вълшебници, за да развалят черната магия. Един ден в двореца се появила старица, която  казала на Виолета, че трябва да отиде  на връх Стара планина и когато го изкачи, ще намери лекарство  за детето.Но имала само няколко часа ,за да стигне до лекарството, а пътя бил много труден. Виолета се борила със всички бори за своето дете. Стигнала планината , изкачила се на  заснежения връх, но била отчаяна, защото пророчицата й казала , че  когато изтече и последната минута от шесте часа, часа еделвайса, който щял да спаси сина им ще изчезне.  Виолета напрегнала последните сили, които й оставали, прескочила пропастта, която я разделяла от цветето и в последната минута, успяла с изранени ръце да го откъсне преди да изчезне завинаги. Така след много премеждия Виолета се справила. Майчината любов й помогнала  да спаси сина си.

Неделина Кирилова

0 коментара:

Публикуване на коментар