КАКВО БИХ НАПРАВИЛ, АКО ИМАХ СИЛА И ВЛАСТ

понеделник, 16 април 2012 г.




   България е малка по територия държава, обаче е едно много хубаво място за живеене.
Е и тя,като всичко на този свят си има недостатъци,  затова, ако имах сила и власт това щеше да се промени.
Ще подаря на бездомниците къщи и ще се погрижа  да имат работа и най-важното - да бъдат щастливи.Уличните кучета ще престанат да притесняват хората, защото за тях ще построя приюти. По пътищата няма да има дупки. България ще бъде най-чистата дър-жава в целия свят, защото два пъти в месеца хората ще почистват областта, която насе-ляват.
   Всички ще имат право на собствено мнение.Ще бъдат построени много детски гради-ни и училища, защото образованието е най-важно. Болниците ще бъдат оборудвани с най-новата и най-хубавата техника. За да намалее престъпността на всяка улица ще има камери, глобите за пияните шофьори ще са много високи, законът за тях ще бъде много суров.
   Покрай заводите и фабриките, които замърсяват въздуха и водата ще бъдат построени водопричиствателни станции, промивни кули, филтри и др. Нарушаването на закона за опазването на растенията и животните от изчезващи  видове ще се глобява с много го-ляма парична сума.
   Пушенето ще бъде забранено навсякъде в държавата.Всички хора ще имат работа, стоките ще бъдат по-евтини,а заплатите ще са по-високи.
   За мен най-важно е хората да се чувстват  щастливи в Родината си. Такава  каквато ще се опитам да я направя аз.
Това е моята мечта, искам тя да се сбъдне!

                                                            Автор:Недко Иванов 4б клас

0 коментара:

Публикуване на коментар