СЪРЦЕТО НА МАЙКАТА

сряда, 5 март 2014 г.



   Живяла някога една майка, която много искала да има син. На Коледа молбите й били чути и тя родила момче. То растяло здраво и хубаво, но когато навършило осем години започнало често да боледува Лекарите твърдели, че сърцето на момчето е слабо и се налага операция.        За съжаление не се намирал донор за момчето. Майка му стояла денонощно в болницата край леглото му и много тъгувала, молила се, плакала. Един ден решително заявила на докторите, че тя е готова да даде собственото си сърце, за да живее нейният син. Той бил само едно 8- годишно момченце и животът му тепърва предстоял.
    Операцията била успешна и момчето полека-лека станало от леглото и скоро съвсем оздра-вяло Но то постоянно тъгувало , питало за майка си  и я търсело. Накрая бащата разказал на сина си за голямата жертва на майка му. Момчето много се натъжило и се  зарекло никога да не забравя чие сърце тупти в гърдите му. То си обещало да стане добър човек  и да  прави хората около себе си щастливи, такъв, каквато била   любимата му майка.
До  дълбока старост, „момчето” пазило във вътрешния джоб на саката, които носило,  снимката на своята майка и щастливо се вслушвало  как сърцето й тупти в неговите гърди.


Деана Ник Сират

0 коментара:

Публикуване на коментар