ДРАКОЛАНДИЯ

четвъртък, 10 май 2012 г.



   Имало едно време една чудна страна, която се казвала Драколандия. Един ден тя била нападната и завладяна от злата вещица, Фани. Тя унищожила всичките й  поданици.  Останали само две  драконови яйца , които били добре скрити в две отдалечени една от друга мрачни пещери, които Фани не забелязала.
     След време от едното яйце се излюпило едно драконче .То излязло плахо от черупката си и тръгнало из своя дом. Не намирало никой …Уплашено дракончето допълзяло до една слънчева полянка и се заоглеждало на всички страни. Било пусто и много тихо.
   След малко, отчаяното вече животинче, дочуло някакво жужене зад гърба си, обърнало се и в този миг  до него долетяла една малка феичка . Тя също се чувствала самотна и нямала приятели, с които да си играе. Зарадвали се и двамата, прегърнали се, станали добри приятели и по цял ден прекарвали  заедно.
   Само че, от радост и вълнение в началото забравили да се попитат как се казват. Когато се сетили да си зададат този въпрос и двамата в един глас отговорили: ,, О, нямам си име!”.
И тъй като, не можем да се обръщаме към приятелите си, ако си нямат имена, Дракончето и малката фея си ги  измислили взаимно.
  Дракончето казваше на феята Фифи, а феята наричаше дракончето Саблезъб, защото зъбите му бяха големи и остри като саби.
Скоро двамата приятели разбрали,  че Драколандия е под властта на злата вещица, по чиято вина загинало населението на родната им страна. В този момент Фифи и Саблезъб си обещали, когато станат големи ще се борят с всички сили  с вещицата, за да да върнат отново свободата на Драколандия.
     Минали деветнадесет , двадесет години , дракончето и феичката вече били големи. Време било за решителната битка. Те смело отишли в крепостта на Фани. Предизвикали я на битка.
   Чудно как биха могли да се справят с нея , ако  Саблезъб не можеше да бълва огън , а Фифи да прави вълшебства. Битката продължила дълго , но накрая  двамата приятели извоюваха победа. Малко по малко те превръщаха Драколандия отново в красива страна. Един ден Саблезъб откри  млада самотна драконка, излюпила се от второто скрито яйце. Щастливи те станаха семейство. Раждаха се много дракони и така вече отново имаше защо освободената страна да се нарича Драколандия!

Боряна Иванова Богдева   ІV”б” клас  10 години

0 коментара:

Публикуване на коментар