ПРИКЛЮЧЕНИЕТО НА ЛИСКО

четвъртък, 10 май 2012 г.



   Днес в гората лисичето Лиско имаше рожден ден и се приготвяше за него.Беше подготвил всичко за партито. Изпрати покани на  мечето Рошко, катеричката Кики, видрата Видри и костенурката Костенурчо.
  Но изведнъж, докато се приготвяше да посрещне гостите си, заваля силен дъжд и цялата празнична украса  се намокри, и развали.
    Лиско много се натъжи и побягна разстроен. Скри се в гъсталака тъжен и разплакан.
    Приятелите му го търсеха, но той се беше скрил добре и не можаха да го намерят.
    А докато те го търсеха, майката  и бащата на Лиско подготвяха ла-комствата за партито в къщата на лисичето.Когато всичко беше готово те седнаха да си починат и  зачакаха Лиско да се появи, за да ги  вземе и почерпи гостите си. Но Лиско така и не се появи.
    Тъй като времето напредваше и наближаваше часът, за който бяха поканили гостите, а рожденника все още го нямаше, родителите  на Лиско започнаха да се притесняват. За съжаление партито за рожде-ния му ден се провали, а поканените гости си тръгнаха разочаровани и озадачени от внезапното изчезване на рожденника.
   Родителите му уведомиха горската полиция.В цялата гора разлепиха обяви със снимката на лисичето.Всички го търсеха, но не го от-криваха.
  Едва след два дни той се появи, но едва го познаха, защото се беше разболял.Всички се зарадваха да го видят.
  А когато оздравя все пак  успя да отпразнува рождения си ден, неза-висимо че вече беше минал. Дължеше го на себе си и на своите верни приятели.

Лияна Деянова,10г.,4 б

0 коментара:

Публикуване на коментар