ШЕСТНАДЕСЕТИ РОЖДЕН ДЕН

неделя, 13 май 2012 г.
       Едно момиче написало списък с желанията, които би искало да се сбъднат когато стане на шестнадесет години.
     Най-после, един ден момичето станало от сън и развълнувано започнало да се подготвя за специален празник -  шестнадесетия му рожден ден.
     Докато чакала училищния автобус, пред нея на спирката спрял микробус. От него слязла Феята на рождените дни и й подарила 16 свещички и един кибрит и  обещала да изпълни три нейни желания..
     Момичето учудено ги приело и решило да запали една от свещичките, за да види какво ще се случи, когато я духне. Намислила си едно желание и когато духнала пламъка на свещичката то мигом се изпълнило. подаръкът на феята наистина имал вълшебни сили.
    Тогава  девойчето си намислило и второ желание – хората да престанат да мислят, че е още малко дете. затворила очи и духнала запалената свещичка.  А когато отново ги отворила видяла ,че се намира в непозната къща. В този момент пред нея отново се явила феята на рождените дни и й съобщила, че се намира в новата си квартира, тъй като вече е голяма и е време да се отдели от родителите си и да заживее самостоятелно.
     Това съобщение много притеснило и изплашило момичето, защото то не искало живот без родителите си, които много обичало. То се сетило, обаче, че има право на още едно желание и побързало да запали и трета свещичка. От сърце пожелало  денят да започне отначало и всичко да стане такова, каквото е било в деня, преди рождения й ден. Феята сбъднала и последното й желание. денят започнал отначало, а след училище 
родителите  на момичето организирали най-хубавото парти за рожден ден


Памела, 4  „в” кл

0 коментара:

Публикуване на коментар