ЗАВИСИМОСТ

четвъртък, 10 май 2012 г.




  В една голяма къща, близо до града живееше Робърт. Един слънчев ден, той вървеше към училище. Неговите родители му бяха дали парички за закуска. Докато вървеше видя един продавач, който продаваше дъвки.  Робърт реши, че продавачът навярно е беден и си купи два пакета с дъвки.

След като отиде на училище той сдъвка едната, която много му се услади. Стана му много, много приятно и той  полека – лека  издъвка всички дъвки в двете кутии. Понякога се чувстваше замаян и му се привиждаха разни странни неща, но момчето  си мислеше, че това е пролетна умора, която скоро ще мине.
  Робърт продължи да купува по два пакета на ден, без да подозира, че те съдър-жат наркотици.
   След 2 седмици момчето започна да повръща и да се кара с родителите си. Обезспокоени от това му състояние те го попитаха какви закуски си е купувал. Робърт им разказа за бедния продавач и за дъвките, които купуваше  от него. разтревожени родителите му го заведоха в болница. Лекарят го прегледа, разпита и им каза, че детето е употребявало наркотици и има нужда от специално лечение.       Загрижените и уплашени за детето си родителите му попитаха къде трябва да се лекува, след което, по негов съвет го изпратиха на лечение, което продължи дълго и мъчително.
   Колкото до продавача – той беше задържан от полицията след  като родителите на Робърт съобщиха за неговото деяние.
 А  Робърт разбра от личния си горчив опит, че не трябва да си купува нищо от случайни хора на улицата.

Пламена Калчева, 11 год. ЛК „Пегас”

0 коментара:

Публикуване на коментар