събота, 28 април 2012 г.

Конкурс "ЕДНА ПРИКАЗНА / ФАНТАСТИЧНА, ИЛИ ВЪЛШЕБНА/ ИСТОРИЯ"


                                                  

Участвай в КОНКУРСА

Имало едно време... Всички приказки започват така, нали? Или не? Може би твоята приказна история започва вчера или в далечното бъдеще? Може би в нея се подвизават грациозни и срамежливи феи, извънземни фантастични същества? Или пърхат чудновати говорещи насекоми? Дали пък случайно не я населяват ужасяващи влечуги? А може би из нея трака тайнствен влак, или обвита в тайственост машина на времето, или за телепортиране? Да?

Разкажи ни своята приказна, фантастична  история с феи или приказна история със странни  насекоми, или приказна история с непознати досега влечуги, или приказна история с влак или с машина на времето и може да станеш победител в училищния конкурс, който ще се проведе
в навечерието на 1 юни – Денят на детето

Как ли? Ето така:

Намисли си една приказна история. Няма значение дали се е случила с теб, дали си я сънувал,или си е твоя измишльотина. Важното е да е интересна, забава, пълна с приключения , вълнуващи събития  и в нея да се споменава поне една фея, влечуго,извънземен жител, праисторически чудовища, странни  насекоми, призрачен влак, или вълшебна машина на времето.
Напиши своята "Приказна , или фантастична история”и я запиши като текстов файл. Няма ограничения в жанра, стила, героите, времето, в което се развива действието, и други подобни. Имаме обаче три изисквания:
1.Приказната / фантастична, или вълшебна/ история да е измислена от теб, да е наистина необикновена – с оригинален сюжет и нестандартни герои;
2. Конкурсната работа да е написана на компютър, без груби граматични и стилови грешки,
да не е по-голяма от 2 машинописни страници.
2. Да попадаш в една от тези две възрастови групи:  от 8—11 години и от 12 -  16 години.
 
Изпрати текста си на имейл
genkabogdanova@abv.bg. Не забравяй в темата на писмото да напишеш: "За конкурса"Една приказна / фантастична, вълшебна/ история” В самото писмо посочи трите си имена, на колко си години, точен адрес, телефон и имейл за връзка.

Крайният срок да ни изпратиш приказната си история е 23:00 часа на 29 май 2012 г. Ако я изпратиш по-късно, журито няма да може да я прочете, така че не чакай последния възможен момент!
От всички получени приказни истории ще изберем по трима победители в двете възрастови групи. Те ще бъдат определени от специално жури .Решението на журито ще е окончателно и няма да подлежи на преразглеждане. Наградените творби с имената на победителите ще бъдат включени в нобия литературен алманах на училището и в блога на литературния клуб „Пегас”  - МЛАДИ СЕЯЧИ НА СВЕТЛИНА


Краен срок – 28. МАЙ 2012 ГОДИНА

0 коментара:

Публикуване на коментар